Jičínské pole mrtvých - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Letopisy královské komory, 2018)
Dvanáctý příběh historicko-detektivní řady staví Mikuláše Trčku z Lípy před hrůzný případ rituální vraždy na morovém pohřebišti.