Bůh tomu chce : Češi a Moravané na 3. křížové výpravě do Svaté země - Wetzky, Karl von, 1935-2001 (MOBA, 2018)
Popis průběhu třetí křížové výpravy (1189-1192), ve kterém dominuje osobnost císaře Fridricha I. Barbarossy jako vzoru rytířských ctností.