Jiné životy Hynka Harra - Dotlačil, Jakub, 1979- (Host, 2014)
Hynek Harr vyučuje matematiku na právě otevřené vyšší dívčí škole a udržuje vážný vztah s Lízou Grégrovou, dívkou pocházející z pražské měšťanské rodiny, kterou hodlá pojmout za manželku. Jednoho nedělního dne se Hynek zastaví na pintu plzeňského v kavárně u Vltavy a tímto okamžikem pro něho začne existovat úplně jiný svět. Hynek se tu totiž seznámí se členy První české parapsychologické společnosti a díky nim zjistí, že v jeho tělesné schránce dřímá obrovský potenciál telepatických schopnosti, který je nutné probudit. Hynek se tak stává hlavním médiem spiritistických experimentů a seancí. Při jedné z nich je pověřen úkolem získat plány pruské armády, o níž se předpokládá, že v blízké době vtrhne do Čech a utká se zde s rakouským vojskem. Za účelem splnění tohoto vpravdě špionážního úkolu je Hynek dokonce vyslán do Berlína, převtěluje se do nejrůznějších životů a v jednom z nich se později dokonce sám stane přímým účastníkem rozhodující bitvy mezi dvěma mocnostmi. Hynek tak prožívá jeden dobrodružný příběh za druhým, aby se závěrem dobral poznání a přesvědčení, že kořeny jeho bytí nejsou spjaty s mimosmyslovými jevy, ale tkví v mnohem přirozenějších a běžnějších základech...