Myšáci na první výpravě - Milan, Peter S., 1961- (Pierot, 2013)
Myšáci Otík a Tomík se třesou nedočkavostí. Poprvé budou moci vyrazit na výpravu bez rodičů! Už se těší, až prozkoumají kuchyň domu, ve kterém žijí a snad si uloví i něco dobrého na zub. Jenže netuší, že se jim do cesty připlete pan Rambousek, kterému dům patří, taky paní Rambousková a dokonce i policie. Než se stačí pořádně rozkoukat, své výpravy už trpce litují. Vypadá to totiž, že své rodiče jen tak znovu neuvidí.