Jak racionálně studovat - Zielke, Wolfgang (Členská knižnice nakladatelství Svoboda, 1977)
Upravený překlad knížky západoněmeckého průmyslového psychologa přístupným způsobem podává návod, jak dosáhnout vyšší účinnosti duševní práce. Ukazuje z jakých zdrojů je možno čerpat vědomosti, zdůrazňuje význam ujasněnícíle, probírá zásady duševní a tělesné hygieny, podstatu studijního procesu, činnost paměti, metodiku duševní práce aj.