Krejcarový román ; Obchody pana Julia Caesara - Brecht, Bertolt, 1898-1956 (Brecht, Bertolt: Spisy, 1978)
Sedmý svazek Brechtova díla přináší nejprve Krejcarový román, vycházející z divadelní hry Dreigroschenoper a z Beggars Opera J. Gaye. Děj je zasazen do Anglie r. 1902; autor se zde snaží ukázat, "že v kapitalistickém světě vše je obchod, že se obchoduje s bídou, s láskou, s justicí, s obchodem, že jeden pro dává druhého, že ten jenž splnil krátkodobé poslání, je bez milosti odklizen". Svazek dále obsahuje fragment románu Obchody pana Julia Caesara, v němž je římský vojevůdce odhalován jako člověk, který zná moc a sílu peněz.