Bohatýrské pověsti západních národů - Jenne, Antonín, 1881-1935
Svazek obsahuje středověké rytířské pověsti, které líčí příhody tří představitelů dvora krále Artuše (Ovena, Gerana a Peredura), a shrnutí obsahu hrdinského eposu Píseň o Rolandovi.