Z kapitalismu do socialismu a zpět : teoretické vyšetřování přerodů Československa a České republiky - Kabele, Jiří, 1946-
Studie konfrontuje socialistický přerod české společnosti v letech 1944 až 1954 s celospolečenskou transformací z konce 80. a první poloviny 90. let 20. stol.