Nepřítel soudruha Stalina : vzpomínky z Kazachstánu 1940–1946 - Iwanicki, Eugeniusz, 1933-2020 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Kniha vzpomínek polského spisovatele a publicisty. Autor vypráví o dětství, které strávil ve 40. letech 20. století v Kazachstánu, kam byla jeho rodina poslána do vyhnanství.