Malá dramata - Marek, Jiří (Československý spisovatel, 1960)
Drobné prózy ironizují přežitky v myšlení, ve způsobu života a lidských vztazích. Přes svůj smutek nad citovými tragédiemi jsou optimistické a plné důvěry v člověka a jeho práci.