Pohádky - Puškin, Aleksandr Sergejevič (Albatros, 1981)
Soubor nejznámějších pohádek (Pohádka o popovi a jeho čeledínu Baldovi, Pohádka o caru Saltánovi ..., Pohádka o rybáři a rybce, Pohádka o mrtvé carevičce a sedmi bohatýrech, Pohádka o zlatém kohoutkovi) vychází v novémjedinémpřekladatelském pojetí.