Ulldart - Doba temnoty I. - Heitz, Markus, 1971- (Fantom Print, 2009, 2009)
První část fantasy série Ulldart se odehrává v kulisách středověkého fiktivního světa, kde proti sobě stojí odvěcí rivalové - dobro a zlo. Umírající mnich předpoví tarpolské říši návrat Doby temnoty a s ní pád celého království. Rozhodnout o dalším osudu říše má panovníkův syn Lodrik, jenž zatím o hrdinské činy a tajnou misi nejeví zájem a jeho jedinou starostí je plný stůl i břicho. Přesto odjíždí na příkaz otce do odlehlé provincie Granburg, aby dospěl a jako guvernér se vyučil umění vládnout.