Výlet do Španěl - Čapek, Karel (Československý spisovatel, 1970)
V cestopise přibližuje Čapek v krátkých kapitolkách atmosféru země, přírodu, stavitelské památky, svérázný život lidí, jeho folklór s nezbytnými tanci a býčími zápasy a do vtipných postřehů vkládá osobní názory a přesvědčení.