Tatínku, ta se ti povedla - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Albatros, 2012)
Maminka má příliš mnoho práce, a proto poprosí tatínka, aby večer dětem vyprávěl pohádky místo ní. Napoprvé tatínek příliš neuspěje. Petřík a Petruška totiž nechtějí žádné známé pohádky, ani nechtějí předčítat z knížky. Touží po příbězích o zdánlivě obyčejných věcech kolem sebe. A tak se tatínek vydá do pohádkového kraje Českého ráje, aby tam nalezl správnou pohádkovou inspiraci. Text doprovázejí ilustrace A. Borna.