Dvojitá vražda : brněnská mordparta vyšetřuje - Češka, Stanislav, 1955- (Původní česká detektivka ;, 2018)
Čtvrtý příběh ze série románů inspirovaných skutečnými příběhy, které řešili brněnští kriminalisté. Na ten den plukovník Motl hned tak nezapomene. Kriminalisté z mordparty museli vyjet hned ke dvěma případům, ze kterých se vyklubaly vraždy. Když přivolaný policista z obvodního oddělení našel ve sklepě botu, ze které čouhala ženská noha patřící tělu zasypanému haraburdím, nebylo brzy pochyb o tom, že se jedná o vraždu. Ve druhém případu to nejprve vypadalo pouze na přepadený vůz bezpečnostní služby převážející miliony korun. Jenže i zde se objevila po čase mrtvola.