Císařská vyhlídka - Körnerová, Hana Marie, 1954- (MOBA, 2017)
Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Provinční život ji však začíná nudit, zvláště ve chvíli, kdy se její sestra s manželem přesouvají do Toskánska, kde zdědili rodinné sídlo. Evropu mezitím zmítají války a Francie se stává nejmocnějším státem starého kontinentu. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si podmaňuje jednu oblast za druhou, země prosperuje a národ ho zbožňuje. Když je roku 1804 korunován na císaře, chce váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou v žádném případě nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká...