Pohádky Matky přírody - Lainesová, Jaroslava (Edika, 2017)
Proč medvědi v zimě spí? Proč kopřiva pálí? Proč kukačka nemá hnízdo? Jak odpovědět na zvídavé otázky, které se honí v dětských hlavičkách? Napoví vám poutavé příběhy o přírodě, které najdete v této knize. Vypráví o tom, kolik námahy musí Matka příroda vynaložit, aby vše fungovalo tak, jak má. Zvířata ani rostliny jí ale práci vůbec neusnadňují, naopak, neustále musí řešit jejich menší i větší potíže. Protože je však Matka příroda moudrá víla, vždy najde taková řešení, aby všichni její svěřenci byli spokojení