Motýlí dům - Voosen, Roman, 1973- (Moba), 2014)
Stina Forssová opustí přítele a přijme práci ve městě Växjö, v provincii Smaland ve Švédsku. Jen co se seznámí se svojí novou nadřízenou, čerstvě povýšenou Ingrid Nyströmovou, je ve skleníku nalezen brutálně zmrzačený Angličan Balthasar Frost. Kdo zabil starého entomologa? A proč? Když zahájí rozvážná a zkušená Ingrid a její impulzivní mladá kolegyně vyšetřování, nemají tušení, kam až je případ zavede: hluboko do švédské historie, do nejvyšších stockholmských kruhů a Stinu Forssovou až do Jeruzaléma. Obě ženy si uvědomují, že v jejich vlasti není nic takové, jak se zdá - a že případ má s nimi více co do činění, než by si přály.