Taťána a Alexandr - Simons, Paullina, 1963- (Ikar, 2013)
Druhý díl legendární romantické ságy (volně navazuje na román "Měděný jezdec"). Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě - Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost.