Max Švabinský : [Malá monografie] - Volavková, Hana (Malá galerie, 1977)
Monografie, doplněná barevnými reprodukcemi olejů, kolorovaných kreseb a pastelů, přibližuje osobnost a dílo výrazného zjevu českého výtvarného umění první poloviny 20. století. Se znalostí kulturních a společenských podnětů, naněž Švabinský svým dílem reagoval, charakterizuje hlavní rysy umělcovy tvorby a vymezuje jeho místo v českém výtvarném umění.